Пирог с кайма

вход през zajenata.bg
Пирог с кайма
admin
Добавена от: admin
7261
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 с.л. масло
1 глава лук
10-15 бр. гъби
2 скилидки чесън
700 г кайма
магданоз
риган, кимион, сол, черен пипер, чубрица - на вкус
2 с.л. зехтин
250 гр. готово тесто (за хляб, пица)
2 яйца
3 с.л. прясно мляко
4-5 с.л. доматено пюре/лютеница
1 ч.ч. настърган кашкавал/сирене
 

Маслото се сгорещява в дълбок тиган, след което в него се пускат нарязаните лук и чесън, накълцаните дребно гъби и сместа се задушава добре до омекване (лукът трябва да стане приятно златист на цвят). Каймата се обърква с подправките и се добавя към сместа в тигана, като се бърка с решетъчна лъжица, така че да се надроби на възможно по-малки парченца. Запържва се, докато покафенее добре. През това време фурната се загрява на 180 С. Приготвя се кръгла тавичка или форма за пай, дъното и стените на която се намазват с мазнина. Тестото се разстила така, че да обхване дъното и стените на формата и да образува гнездо. В него се изсипва готовата плънка. Отделно яйцата се разбиват с млякото и по-голяма част от кашкавала, като се добавят подправки на вкус - черен пипер, чубрица, риган. Млечната смес се изсипва равномерно върху каймата, така че да се разпредели добре (може да разклатите тавичката добре във всички посоки). Пирогът се пъха в загрятата фурна и се пече около 30-40 минути, като малко преди да е готов, се изважда и намазва с доматеното пюре (лютеницата) и се поръсва с останалия кашкавал. Допича се до готовност. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft