За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Тестени изделия
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Питка със сирене Аламинутка - идеалната закуска за спешни случаи
                                                                                                                                    Питка със сирене Аламинутка - идеалната закуска за спешни случаи
    
    
     
                
            
                29 Март 2016
            
            
            18079
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В купа се поставят сухата мая, захарта и хладката вода, и маята се оставя да се активира. 
Щом маята шупне, се добавят брашното, солта, олиото, подправките и настърганото сирене, разбърква се първо с дървена лъжица, а след това се доомесва на ръка. В зависимост от брашното се добавя още малко брашно (ако е необходимо). 
Тестото се разпределя в намазнена тава с диаметър 30 см, фурната се пуска да загрее на 200 градуса, а докато тя се загрява, тестото се оставя на топло да повтаса. 
След като фурната се затопли, питката се намазва с разбито яйце, поръсва се със сусам и се пече около 30 минути, в зависимост от фурната.
Нарязва се и се поднася с кисело мляко, чай, още сиренце или с каквото пожелаете.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








