Питка със сирене и мая - чудесна и за закуска, и за вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Питка със сирене и мая - чудесна и за закуска, и за вечеря
Питка със сирене и мая - чудесна и за закуска, и за вечеря
admin
Добавена от: admin
21559
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 1 кг брашно
1 кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500-600 мл хладка вода
200-250 гр. сирене
1 яйце
1/2 пакет краве масло

В купа разтворете маята в хладката вода, като прибавите щипка сол и захар. Разделете белтъка от жълтъка на яйцето. Брашното пресейте в голяма купа и добавете към него белтъка и разтворената мая. Замесете меко тесто и го разделете на 2 топки (така че едната да е по-голяма от другата). Приготвити тава, намазана с олио, след което разточете по-голямата топка, така че да покрие дъното и малко и стените на тавата. Върху разточения лист натрошете сиренето. Разточете и другата част от тестото и покрийте с него плънката. Притиснете леко в краищата, за да се слепят двата листа тесто. Отгоре намажете питката с жълтък, нарежете на парчета и на места сложете късчета маслото. Оставете да втаса и печете на 180-200 градуса до готовност на тестото. След като извадите питката от фурната, покрийте я с чиста памучна кърпа да се задуши и я поднесете, докато е топла.

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft