Показаха видео как изглеждат белите дробове на човек болен от коронавирус

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Показаха видео как изглеждат белите дробове на човек болен от коронавирус
9134
Показаха видео как изглеждат белите дробове на човек болен от коронавирус

Болница във Вашингтон, столицата на САЩ пусна 3D видео на белите дробове на пациент с коронавирус. Видеоклипът показва белите дробове на мъж, който е бил без симптоми няколко дни по-рано.

Сега пациентът има Covid-19 и белите му дробове не функционират правилно, казва д-р Кийт Мортман, началник на гръдната хирургия в университетската болница Джордж Вашингтон.

Изображенията показват значително увреждане на белите дробове на иначе здрав 59-годишен мъж с високо кръвно налягане, каза Мортман. Тъй като се разболява сериозно, пациентът се нуждае от респиратор, който да му помогне да диша, но дори и на най-високата степен, това не е достатъчно. Той също се нуждае от друга машина, която да оксигенира кръвта му, казва Мортман.
"Това не е имуносупресиран пациент с диабет на 70 години", каза Мортман. "Освен високото кръвно налягане, той няма други значими медицински проблеми. Това е човек, който движел собствения бизнес, когато получава вируса... Ако сега, една седмица по-късно, повторим записа, инфекцията и възпалителният процес ще изглеждат още по-лоши. "

Зоните, маркирани в жълто на видеото, представляват заразени и възпалени части от белия дроб, каза Мортман. Когато белите дробове срещнат вирусна инфекция, тъканите започват да се уплътняват. От сканирането става ясно, че увреждането не е локализирано в една област, а обхваща големи части на двата бели дроба, показвайки колко бързо и агресивно може да се развие инфекцията дори при по-млади пациенти. Пациент със здрави бели дробове няма да има жълто на сканера, допълва той.
Пациентът остава в критично състояние в отделението за интензивно лечение.
„За тези пациенти, които имат прогресираща дихателна недостатъчност, увреждането на белите дробове е бързо и широко разпространено, казва Мортман. "За съжаление, след като бъдат увредени до тази степен, може да отнеме много време белите дробове да се възстановят. За приблизително 2-4% от пациенти с Covid-19, увреждането е необратимо и те ще починат от болестта. "
Коронавирусът уврежда предимно дихателната система. Той "попада лигавицата и след това в белия дроб. Начинът, по който тялото се опитва да го ограничи е с възпаление", каза Мортман.
Жълтият цвят на снимката бележи както инфекция, така и възпаление. „Така получавате този доста силен възпалителен процес в белите дробове в опита на организма да контролира инфекцията“, каза Мортман.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft