16 Април 2012
                
                79291
            
                                                                        Защо е полезна кората
                                                                                                С какво са полезни лавандулата и розмаринът
                                                                                                Защо да ползваме шам фъстък в салатата
                                                                                                Защо да заместим захарта с мед
                                                                                                Защо да дишаме дълбоко
                                                                                                
                            Полезни ли са яйцата
                                                                                                Защо е полезна пълнозърнестата закуска
                                                                                                Защо да изтягаме краката си
                                                                                                Защо е полезно авокадото
                                                                                                Защо да ядем сушени смокини
                                                                                                Защо трябва да закусваме с плодова салата
                                                                                                Защо трябва да се целуваме страстно
                                                                                                Защо трябва да държим главата си изправена
                                                                                                Каква е ползата от зеления чай
                                                            
                Полезни ли са яйцата
Защо? Изостря зрението
Без да пренебрегваме морковите, но някои скорошни изследвания показват, че яйцата са още по-добър източник на полезните за очите антиоксиданти, известни като каротеноиди. Лутеинът и зеаксантинът са ключовите за зрението каротеноиди – единствените, които помагат на макулата на ретината, отговорна за централното зрение. Яйцата не съдържат толкова лутеин и зеаксантин колкото тъмно зелените листни зеленчуци, но според специалистите тялото абсорбира антиоксидантите от яйцата по-пълноценно.
Притеснявате се за холестерола? Няма повод – изяждането на едно яйце на ден повишава нивата на лутеин (с 26%) и зеаксантин (с 38%) без това да се отрази на равнището на холестерола и триглицеридите.
Още от "Здравни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







