16 Април 2012
                
                79275
            
                                                                        Защо е полезна кората
                                                                                                С какво са полезни лавандулата и розмаринът
                                                                                                Защо да ползваме шам фъстък в салатата
                                                                                                Защо да заместим захарта с мед
                                                                                                Защо да дишаме дълбоко
                                                                                                Полезни ли са яйцата
                                                                                                
                            Защо е полезна пълнозърнестата закуска
                                                                                                Защо да изтягаме краката си
                                                                                                Защо е полезно авокадото
                                                                                                Защо да ядем сушени смокини
                                                                                                Защо трябва да закусваме с плодова салата
                                                                                                Защо трябва да се целуваме страстно
                                                                                                Защо трябва да държим главата си изправена
                                                                                                Каква е ползата от зеления чай
                                                            
                Защо е полезна пълнозърнестата закуска
Защо? Ограничава опасните възпаления.
Мащабно изследване, проследило в продължение на 15 г. почти 42 000 жени в периода след менопаузата, сочи, че при тези, които всяка седмица са употребявали пълнозърнести храни в достатъчно количество, рискът от диабет, астма или сърдечни заболявания е по-нисък с над 40%.
Добри варианти са овесената каша, кафявият ориз, черният хляб, пълнозърнестите житни закуски, булгурът и пуканките. Този тип храни съдържат биологически активните части на растението, т.е. това, което е поддържало растението живо, поддържа и този, който го яде.
Още от "Здравни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







