Постен тиквеник с дюли и ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постен тиквеник с дюли и ябълки
Постен тиквеник с дюли и ябълки
admin
Добавена от: admin
4121
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница (2 пакетчета фини кори)
около 1 кг. тиква
1 ч.ч. разтопено краве масло (може да замените с олио, ако постите)
100 гр. счукани орехови ядки
1 малка дюля
1 ябълка
200 гр. захар
2 с.л. галета
канела

Обелете тиквата и я почистете от семето и влакната. Отделената сърцевина настържете на едро ренде. Обелете ябълката и дюлята, след което също ги настържете. Задушете плодовете с тиквата в малко от маслото, докато омекнат и пуснат сока и аромата си. Щом омекнат, дръпнете от огъня и объркайте сместа със захарта, натрошените ядки, галетата и канела на вкус.

Вземете една от корите, намажете с малко разтопено масло и разпределете върху й малка част от плънката. Завийте на стегнато руло. Повторете с останалите кори, като редите рулата в намазнена тавичка във формата на охлюв. Навития тиквеник залейте с останалата мазнина и изпечете до зачервяване на умерена фурна. Поднесете го поръсен с пудра захар. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft