Постна содена питка по най-простата рецепта от бабино време

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Постна содена питка по най-простата рецепта от бабино време
Постна содена питка по най-простата рецепта от бабино време
admin
Добавена от: admin
14016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1/2 чаша олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
топла вода колкото поеме

Това е най-старата и най-лесната рецепта, която се е приготвяла още от нашите прабаби рано сутринта на Богоявление. Подходяща е и по време на строг пост. 
Вкусът и ароматът на това горещо хлебче ще ви примами приятно.

В дълбок съд сложете всички съставки и с топла вода замесете средно меко тесто (като за обикновена погача). 
В кръгла тавичка (или форма с пръстен) поставете малко олио и го размажете. 
Замесеното тесто прехвърлете в тавичката и с ръце го разпределете по цялата тава. След това обърнете от другата страна и още малко разплескайте. С помощта на вилица набодете хлебчето и го оставете да престои, докато се загрява фурната на 200 градуса. 
След като се загрее фурната, поставете питката да се пече, докато хубаво се зачерви.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft