Правите ли тези 7 неща, определено сте добър родител

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Правите ли тези 7 неща, определено сте добър родител
3802
Правите ли тези 7 неща, определено сте добър родител

Всички родители се опитват да бъдат идеални за децата си. Някои са строги, други не, но всички правят това, което смятат за правилно. Много често обаче родителите забравят кои всъщност са най-важните неща за децата им.

Ние събрахме ключовите знаци, които показват, че сте наистина страхотен родител.

 

1. Детето ви споделя проблемите си с вас.

Страхотно е, когато вашият син или дъщеря ви разказват за своите успехи и постижения. Но за тях е много по-важно да могат да ви разкажат за проблемите си . Естествено е да искаш да кажеш на някого за проблемите си. И искаме хората да ни подкрепят и да ни слушат. Децата трябва да разберат, че могат да се случат различни ситуации и че няма нищо лошо в допускането на грешки.

 

2.

Не мислите, че добрите оценки са всичко.

Ако детето ви получи лоша оценка в училище, то не трябва да се страхува да ви каже. Уплашените деца често крият оценките си и се паникьосват, когато помислят, че родителите им може да разберат. Добрите родители могат да обяснят на децата си, че е важно да бъдат добри в училище, но наистина са важни знанията , а не оценките.

 

3. Личното пространство на всеки се уважава във вашето семейство.

Много родители смятат, че децата трябва да почукат, преди да влязат в стаята. Но самите родители не винаги спазват това правило. Правилата в семейството трябва да са еднакви за всички. Уважавайте личното пространство на децата си и те ще направят същото за вас.

 

4. Не критикувате детето си.

Добрите родители не критикуват децата си и не ги наричат ​​глупави, дебели или мързеливи. Тези думи карат децата да са несигурни за дълго време, може би дори завинаги. Подбирайте внимателно думите, които използвате и кажете точно това, от което сте разочаровани, но не обиждайте децата си.

 

5. Признаваш грешките си и се извиняваш.

Всички правят грешки: деца и възрастни. Повечето родители обаче забравят, че не само трябва да научат децата си да се извиняват, но и да им покажат как да го правят. Ако сте осъзнали, че сте прекалили с реакцията и не е трябвало, не се срамувайте да се извините на детето си. Човек, който може да признае своите слабости, е силен човек.

 

6. Не налагате интересите си на децата си.

Децата трябва да правят нещата, които харесват, а не нещата, които харесвате. Чудесно е, ако баща играеше футбол и синът му също го обича. Но е възможно детето ви да обича музика или танци. Научете се да забелязвате талантите на децата си и не им налагайте мечтите си.

Добрите родители насърчават децата да се развиват и им помагат да растат като щастливи хора, които правят това, което им харесва.

 

7. Доверявате се на думите на децата си.

Това е ситуация, която се случва много често: майка или баща отиват в училище, където учителят им казва, че детето им се е държало лошо. Ядосан родител не се опитва да разбере подробности за ситуацията, прибира се вкъщи и започва скандал. Но преди да крещи, по-добре е да попитате детето как е видяло ситуацията. Може би детето ви изобщо не е виновно и то всъщност се нуждае от вашата помощ, за да се справи със ситуацията.

Кои според вас са най-важните неща, които осигуряват щастието в семейството? Може би имате свои собствени семейни правила и традиции?

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft