Винаги преди да стържа сирене и кашкавал намазвам рендето и работата става за нула време без залепване

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Винаги преди да стържа сирене и кашкавал намазвам рендето и работата става за нула време без залепване
1466
Винаги преди да стържа сирене и кашкавал намазвам рендето и работата става за нула време без залепване

Не е странно, че наследихме повечето от триковете в кухнята от нашите баби. По времето на младостта им нямаше техника, която да опрости готвенето им. Затова те проявяваха изобретателност и вкарваха в употреба най-успешните експерименти. Намазването на рендето с масло е едно от тях.

В детството за някои от нас този процес изглеждаше странен. Но след като узряхме, го оценихме. Днес ще разберете защо опитните домакини препоръчват да намазвате рендето с масло 

В наши дни блендерът ще ви помогне да накълцате ядките, зеленчуците и всеки друг продукт. Но не всички процеси на домакинята са готови да му се поверят. Например, при някои салати, трябва да се настърже преработеното сирене. От тук започват нашите мъки.

В процеса част от сиренето просто се разстила върху рендето. А самото настъргано сирене има ужасен вид. Ето защо е необходимо да намажете рендето с масло . Масленият слой не само запазва целостта на лентите за сирене, но и защитава устройството от излишно замърсяване.

Крема сиренето, настъргано по този начин, изглежда по-естетически добре, а ястието с него има изящен вкус . Но не само сиренето, което настъргваме, прави проблеми нали? Ами варените зеленчуци? Също така понякога са проблематични

Как да намажем рендето с олио

Преди да настържете зеленчуците, например, на салата , рендето също може да бъде намазано с масло. В този случай лентите ще бъдат цели и красиви, а всеки настърган продукт ще запази цвета си. Съгласете се, за крайния резултат това е важно.

За всеки зеленчук или продукт е препоръчително отделно да нанесете масло на рендето. Най-удобно е да направите това с четка за сладкиши. Разстелете растителното масло от двете страни на рендето и започнете процеса. В намаслена ренде продуктите се настъргват много по-бързо.

Самото растително масло не влияе на вкуса на продукта, който стържете. Но честно казано, нека кажем, че не е необходимо всеки път на рендето с олио. Така че, например,кашкавалът се отделя добре, можете да навлажните уреда с обикновена вода.

Знаете ли  този трик?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft