 
                
             Тестени изделия
                                
                            
                        
                        Тестени изделия
                        Мойте Рецепти
Загрейте леко водата и киселото мляко, и добавете вътре натрошената мая, захарта и чаена лъжичка брашно. Оставете маята да шупне. В малка купа разбийте 2 яйца с олиото, добавете 2-3 ч.л. сол и след това добавете сместа към шупналата мая. Прибавете пресятото брашно и омесете гладко тесто. Оставете го да втасва около 40 минути, докато се надигне двойно.
Премесете тестото и го разделете на 4 равни части.

Поръсете с брашно работния плот и разточете първата топка тесто на правоъгълник. Намажете отгоре с масло, след това разточете втората топка тесто и поставете върху първата кора. Отново намажете с масло. Така направете и с останалата част от тестото, като последната кора оставите ненамазана.
Тестото нарежете на кубчета с размер 3x3 см.


Намажете с масло кръгла тавичка и наредете на дъното половината от нарязаните кубчета тесто. 
Разтопете останалото масло на слаб огън и намажете с половината кубчетата в тавата. Поръсете със сусам и отгоре подредете другата половина от кубчетата тесто, след което залейте с останалото масло. Поръсете хубаво със сусам.


Оставете погачата да престои в продължение на 15 минути в тавата и след това я изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути, извадете, покрийте с хартия за печене и пъхнете да се пече още 20 минути. 
 


 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








