Принцесата, която дръзко захвърли бурката - ето я най-влиятелната и стилна жена в Арабския свят (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Принцесата, която дръзко захвърли бурката - ето я най-влиятелната и стилна жена в Арабския свят (Снимки):
13661
Източник: dariknews.bg
Принцесата, която дръзко захвърли бурката - ето я най-влиятелната и стилна жена в Арабския свят (Снимки):

За арабския свят нейният стил е дързост. Бившият емир на Катар позволи на своята втора съпруга не само да свали бурката, но и да се намесва в държавните дела.

Шейха Моза

Шейха Моза бин Насер ал Миснед е втората от трите жени на шейх Хамад бин Калифа ал Тани, майка на седем (!) деца, една от най-стилните първи дами на планетата и – колкото и изненадващо да звучи – силна политическа и социална фигура.

Историята на живота ѝ е напълно в духа на ориенталските приказки и ако някой реши да направи от биографията на Моза сериал, би се получило нещо като „Великолепният век“.

Само че вместо Сюлейман, главен герой ще бъде принцът на Катар, а вместо Хюрем – Моза, дъщеря на виден катарски бизнесмен.

красивата Шейха Моза

На 18-годишна възраст Моза се запознава с бъдещия шейх, но не бърза да се омъжи за него. Постъпва в университета в Катар, в Департамента по психология, а след това учи в престижни американски университети. Чак след това двамата се женят. През първите години от брачния живот Моза, която е наречена „Сивият кардинал“ на Персийския залив, се отдава на децата си.

жената на емира на Катар

По това време Катар не е толкова влиятелна страна в арабския свят като днес. Ситуацията се променя през 1995 година. Тогава съпругът на Моза прави безкръвен преврат и поема властта след като сваля баща си от престола. Превратът е подкрепен от англо-саксонския свят благодарение на петролния и газовия сектор.

Новият емир представя на света втората  си жена – красивата и образована шейха Моза

влиятелната Шейха Моза

Шейха Моза  се заема с организирането на хуманитарни и благотворителни програми и все повече се появява в обществото в зашеметяващи тоалети на водещите световни модни къщи.

Шейха Моза училище

Моза носи и панталони и рокли, подчертаващи изящната ѝ фигура. Впрочем тя е почитателка на дрехите на руската модна дизайнерка Уляна Сергеенко.

Шейха Моза красива

Моза е прогресивна жена. В поведението и в облеклото ѝ няма и намек за истинската ситуация в Катар, където жените  ходят с бурки (черни рокли до пода), забрадки или никаб (черни забрадки, които покриват цялото лице с тесен процеп за очите). Моза е само с тюрбан, а в свободното си време и в дънки.

Шейха Моза тоалет

Шейха Моза с принц Филип

Шейха Моза в бяло

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft