Проф.Кантарджиев за новата заповед: ако нямате медицинска маска, това са домашните алтернативи (Видео):

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф.Кантарджиев за новата заповед: ако нямате медицинска маска, това са домашните алтернативи (Видео):
10734
Източник: pik.bg
Проф.Кантарджиев за новата заповед: ако нямате медицинска маска, това са домашните алтернативи (Видео):

Във връзка със заповедта от вчера на мин.Ананиев относно това, че носенето на маска навън и на обществени места става задължително, съвсем естествено възникнаха много въпроси у хората, още повече, че на всички е ясно, че маските са един от най-дефицитните продукти в аптеките към момента. 

Всяка маска, която покрива лицето ли е достатъчно да носим, за да се спасим от солени глоби след заповедта на здравното министерство, че това става задължително? Този въпрос зададе ПИК на члена на Националния щаб за борба с коронавируса Тодор Кантарджиев .

Уточнението се оказа извънредно важно, след като вчера мрежата изригна от въпроси дали проверяващите ще зачитат само медицинските маски, или могат да се ползват и домашно изработените. Причината е, че в заповедта на министър Кирил Ананиев не е направено необходимото уточнение и хората се притесниха, че няма как да отговорят на новите рестрикции, тъй като медицински маски в аптеките няма.

"Във всеки магазин вече могат да се намерят маски от плат , които се шият според препоръките на щаба от фирми и хора.

Те се изработват от два пласта плат, както обяснихме. Лесни са за изработка от всеки", напомни проф. Кантарджиев, след като дни наред от щаба всяка сутрин показваха как точно от две парчета плат, два ластика, игла и малко конец, всеки може да си направи маска.

"Маските сме приели като сигурно средство, което трябва да бъде заложено в мерките, тъй като го използват и в Китай. Всеки може да си ушие маска от 4 пласта марля или да ползва дори шал, прехлупен на две, ако е по-тънък. Има дори много забавни видеа, като това, в което изобретателна чехкиня показва как моджихидините си изработват маски. Уникалното е, че ги правят от мъжки боксерки, стига да са чисти, разбира се. Важно е да се уточни, че не е достатъчен един слой плат, трябва да се уплътни с втори или марли, и да се покрива носът и устата. Министерство на здравеопазването е разпоредило, значи трябва да се носят", категоричен бе пред ПИК проф. Кантарджиев. Ето и забавния клип, с който се шегува проф. Кантарджиев:
 

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft