Проф. Рачев даде прогноза за лятото и кога ще става за море

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
Проф. Рачев даде прогноза за лятото и кога ще става за море
3323
Проф. Рачев даде прогноза за лятото и кога ще става за море

Спомняте си в неделя какво време беше. На някои места доближихме рекордите.

Вчера отново измерихме 30 градуса в Гърция, на места имаше и 37 градуса. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

"Този пренос, който донесе и пясък от Сахара се измества на изток и днес и утре ще ни очаква по-хладно време. Утре ще имаме доста по-смутно време, но това не означава, че ще се отвори небето, но ще има превалявания", прогнозира още той.

"След това започва едно плавно повишаване на температурите до 13-14 май. Не, че няма да вали, но ще е на отделни места и слабо. Очертава се безвалежно време. Чак към 15-16 май се очаква едно бурно време с повече валежи и гръмотевични бури. Реките са пълни, защото има силно снеготопене.

Вероятността за прогнозата е 60-65% за хубаво пролетно време. По-топличко от нормалното за началото на май и сухо

Чака ни море - нашето ли ще бъде или друго ще изберем, или няма да имаме друг избор. Смешно е да се сравнява нашето море с гръцкото и турското. Нашето е уникално, тяхното също. 

Картата на Ноа за юни, юли и август показва аномалия на температурите. Нормално лято с повече валежи в западната част на България. Юни ще е по-смутно с гръмотевични бури, а през юли и август ще е хубаво и топло. 

Нашият туристически сезон е по-силен след 24 май. Малко са чуждестранните туристи, а българите са напълнили хотелите в страната, но не по морето. Вече се наблюдават първите плажуващи по южното Черноморие. 

Европа се отваря, защото заболяваемостта спада. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft