1 кг телешки гърди
	1 - 1 1/2 ч. л. риган 
	2 ч. л. сол 
	2 дафинови листа
	7-8 стръка магданоз 
	1 морков 
	1 стрък праз 
	200 г бяла ряпа 
	300 г зеле 
	300 г тиква 
	1/2 кг картофи 
	1 бр. пилешки гърди
	черен пипер на вкус  
	Телешкото месо се поставя в тенджера под налягане и се налива вода, колкото да го покрие.
	Празът се нарязва наситно.
	Месото се посолява, добавя се наситненият праз и се варят под налягане 30 минути.
	Морковът и ряпата се почистват и се нарязват наедро.
	Картофите и тиквата се обелват и също се нарязват на големи парчета.
	Пилешките гърди се разделят на 4 порции, зелето се нарязва наедро.
	Зеленчуците и месото се поставят в тенджерата при телешкото. Варят се под налягане 20 минути.
	В края ястието се подправя с дафинов лист, риган и черен пипер.
	Пучеро се поръсва с наситнен магданоз, вари се още 1 минута и е готово за сервиране. По желание може да се поднесе със счукан чесън, оцет и лют пипер. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








