Пълнена зелка
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            8183
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	зеле – 1 малка глава
	ориз – 1 к. ч.
	олио – 2 к. ч.
	бяло вино – 350 мл.
	червен пипер – 1 с. л.
	лук – 1 глава
	лимони – 1 бр.
	черен пипер
	сол 
Зелето се изчиства и измива. Попарва се с вряла вода за около 10 мин. и се изважда.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с ориза в олиото с малко вода и се посолява. Добавят се и останалите подправки.
Листата на зелето се разтварят без да се късат от кочана. Между тях се пълни с оризената смес, след което листата се притискат към центъра и се връзват с конец.
Зелката се поставя в тенджера, поръсва се със сол и се добавят резенчета лимон. Залива се с олио, бялото вино и 150 мл. вода.
Така приготвена ври на тих огън до готовност, като се обръща и от двете страни.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








