 
                
            
	8 по-едри домата
	2 с.л. зехтин
	1 ч.л. ябълков оцет
	сол на вкус
	1 стрък зелен лук
	10 рулца от раци
	8 листа маруля
	 
	за майонезения сос:
	1 яйце
	250 мл олио
	1 с.л. винен оцет
	сол на вкус
	1 с.л. лимонов сок
	2 стръка магданоз
	1. Три домата се потапят за 30 секунди в кипяща вода. Преместват се в съд със студена вода и след като изстинат, се обелват. Настъргват се на ситно ренде. Полученото пюре се подправя със зехтина, ябълковия оцет и сол на вкус. Прецежда се и се оставя настрана.
	2. Майонезеният сос се приготвя, като в дълбока купа се разбиват яйцето и олиото с тел или пасатор. Когато се захване майонеза, се добавят и се доразбиват останалите подправки за соса.
	3. Пресният лук и рулцата от раци се нарязват наситно и се разбъркват с майонезения сос.
	4. Листата от маруля се измиват и нарязват на фини ивички.
	5. Във всеки от останалите 5 домата се правят по два непълни хоризонтални разреза, които се запълват с майонезената плънка.
	6. Във всяка чиния се подрежда маруля, поставя се по 1 домат, а до него се сипва от доматения сос.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








