 
                
            
	300 г рулца от раци 
	1 пакет нори (кори от водорасли)
	200 г ориз 
	50 г уасаби 
	100 мл сос Терияки
	1 авокадо 
	150 г краставица 
	1 с. л. сусам 
	250 мл винен оцет 
	1 корен пресен джинджифил 
	2 скилидки чесън 
	2 с. л. зехтин 
	2 с. л. соев сос 
	сокът от 1 лимон 
	1 с. л. бял винен оцет или оризов 
Рулцата от раци се мариноват в лимоновия сок, соевия сос, счукания чесън и зехтина около 30 минути.
Оризът се вари на пара, докато се слепи и стане на каша. Добавя се белият винен оцет исе оставя настрани да изстине. Рулцата и краставиците се режат на тънки ленти, а авокадото – на тънки полумесеци.
Върху специална бамбукова подложка се поставя едно нори (добре е да се знае, че гланцовата страна трябва да остане отвътре) и върху него се разстила ориз (дебелината на слоя трябва да е не повече от 1 см).
Оризът се намазва с тънка линия по цялата дължина уасаби. Отгоре в единия край на норито се слага парче авокадо или лента от краставицата и върху нея се подреждат рулцата от раци. Когато стигнете дотук, следва най-приятната част – навиването на рулцата. Добре е сушито да бъде стегнато. Когато стигнете почти до края (да ви остава още около 1 см до края), норито се мокри по дължина. Слепва се и се реже на парчетата около 2–3 см.
Джинджифилът се бели и се реже на тънки филийки, след което се маринова около 30 минути във винения оцет. Сервира се, като парченцата се топят в соса „Терияки“ и върху всяко се поставя по една филийка джинджифил.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








