Вкусни и красиви кифлички. 
Първо в хладката вода се поставят половината от захарта, малко брашно и маята и се оставя да се активира. 
След това постепенно се добавят течните съставки. 
Разбърква се хубаво и се добавят останалата част от захарта, солта, брашното. 
Замесва се по-меко тесто. 
Покрива се с найлонова торбичка и се оставя да втасва 45 минути. 
След това тестото се разделя на 25-30 топки. 
Всяка топка се разточва до размера на малка чинийка, поставя се парче шунка и кашкавал, краищата се завиват навътре и се прави рулце 


В двата края тестото се резва с ножици. 
Макаричките се подреждат в тава за печене, оставят се да втасат 30 минути, намазват се с яйце и се пекат на 200 градуса около 25 минути. 
Поднасят се с кисело мляко.


                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








