Пълнен лук
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            14841
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Обеленият лук се пуска в подсолена вряща вода за 8 мин. Изважда се, средата му се избутва, като се запазват външните 3 слоя. Подсушава се. Вътрешността на едната глава се нарязва на ситно. Останалата вътрешност на лука може да се използва за супа или салата.
	Каймата се омесва с кимиона, горчицата, натрошената среда на хляба, млякото, магданоза, мащерката и средата от лука.
	Издълбаните глави лук се напълват със сместа и се слагат в тавичка. Заливат се с бульона и виното и се пекат 45 мин. в загрята на 180° С фурна. Поднасят се с останалия от печенето сос, който може допълнително да се редуцира, за да се сгъсти.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








