 
                
            4 патладжана
1/2 кг. пилешко месо - бутчета или бяло
1 чаена лъжичка горчица
1 глава лук
4 големи картофа
200 гр. кашкавал
на вкус: подправки, сол, черен пипер, сушени зеленчуци, магданоз
Сварете пилешкото месо. Патладжана нарежете на половина и издълбайте. Издълбаните половинки и средата на патладжана поставете във вода, в която сте сложили малко сол и захар. Оставете да престоят малко (за да се отдели горчилката). 
В тиган с олио поставете да се пържи нарязания лук. Извадете средата от патладжана от водата, с ръка я изстискайте, нарежете на кубчета и добавете при лука да се пържи. Когато се изпържи, добавете свареното, обезкостено и нарязано пилешко месо, горчицата, и оставете да се пържат още малко, така че ястието да остане само на мазнина. Махнете от огъня и подправете на вкус. 
От сварените картофи пригответе пюре по обичайния за вас начин. 
Извадените от водата половинки патладжан притиснете леко, подсушете и съвсем за кратко запържете в малко олио. 
Напълнете патладжаните с месото, върху месото разпределете от приготвеното пюре, поръсете с настърган кашкавал. Подредете в малка тавичка, поставете в предварително загрята фурна и печете колкото е необходимо, за да се стопи кашкавалът. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








