Пълнен патладжан с кренвирш и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Пълнен патладжан с кренвирш и зеленчуци
Пълнен патладжан с кренвирш и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
7495
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 едри патладжана (около 1 кг)
1 глава кромид лук
3-4 с. л. олио
1 домат
1/2 ч. л. червен пипер
10-20 мл червено вино
1/2 - 1 ч. л. чубрица
сол на вкус
2-3 кренвирша
сух хляб за поръсване  

Патладжаните се почистват, издълбават се и заедно с вътрешността се посоляват. Поставят се в подходящ съд с кората нагоре. Оставят се да престоят 15-20 минути, за да се отдели горчивият им сос. Изплакват се и месестата им част се нарязва на кубчета. Дъното на патладжанените лодчици се изрязва, за да са стабилни.
Лукът се нарязва на едро. Заедно с накълцания патладжан се запържва на силен огън в предварително загрятото олио. Когато леко се зачервят, се добавя нарязаният наситно домат. Пържат се още 2 минути и се подправят с червения пипер. Налива се червеното вино, поръсва се с чубрицата и солта. Оставя се на огъня, докато се изпари виното.
В оформените от патладжаните лодчици се поставят плътно парчета кренвирш, отгоре се разпределят пържените зеленчуци.
Патладжаните се нареждат в тефлонова тава и се поръсват с натрошен сух хляб. Налива се вода, така че да достигне 2 пръста от височината на тавата. Покрива се с алуминиево фолио. Пече се 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като към края фолиото се отстранява и ястието се оставя да се запече. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft