Растенията, които изсмукват късмета и привличат бедността в дома - веднага ги разкарайте от вкъщи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Растенията, които изсмукват късмета и привличат бедността в дома - веднага ги разкарайте от вкъщи!
5764
Източник: blitz.bg
Растенията, които изсмукват късмета и привличат бедността в дома - веднага ги разкарайте от вкъщи!

Растенията безспорно са най-добрата украса на дома, но както знаем, те притежават силна енергия - или поне някои от тях. Вече сме ви представяли цветята, които трябва да отглеждате в дома си за семейно щастие и късмет, но днес ще ви издадем кои са растенията, които изсмукват късмета и привличат бедността и нещастието в дома на собственика си.

Дори и да не го съзнаваме, някои цветя просто са вид  енергийни вампири  - за съжаление необходимо е да се отървете час по-скоро от тях, за да не си навлечете още неприятности.

И така - ето ги 6-те растения, които привличат бедността и нещастието :

Хоя

хоя

Това растение се счита, че плаши мъжете.

Изглежда много красиво, но според вярванията прави жените вдовици. Хоята прилича малко на изкуствено цвете и поради тази причина много хора я асоциират с гробища.Това не са всички минуси. Листата й са отровни и трябва да сте много внимателни с тях.

Бръшлян

бръшлян

Ако вярвате на поверията още от едно време, то тогава трябва да знаете, че според тях това растение предизвиква разпад на отношенията в семейството и води до развод. 

Най-опасен е сортът с големи триъгълни листа. Ако имате такова растение в жилището си, то най-добре незабавно се отървете от него.

Монстера

монстера цвете

Това е доста популярно стайно растение. То се поставя не само в жилищни помещения, но и в много офиси. За него обаче е много важно да запомните, че то в никакъв случай не бива да бъде позиционирано в спалнята. 

То се нарича цвете "вампир" и може да причини здравословни проблеми, най-вече главоболие. 

Сциндапсус

сциндапсус

Това растение се нарича още "златна лиана" и е много буйно. Може да достигне до 5 метра. Смята се, че по време на цъфтежа си, отнема от мъжката сила и енергия.

 

Дифенбахия

дифенбахия в саксия

Това отровно растение също не трябва да бъде държано у дома, ако искате бракът ви да е успешен, дълъг и щастлив. То плаши мъжете в емоционален план. Освен това е вредно за здравето и също може да доведе до главоболие. 

Кактус

кактус

Колкото и да е странно, кактосите също попадат в тази класация. Вероятно причината е заради игличките му, които навяват асоциации за негативна енергия. В същото време други експерти препоръчват да го оставите пред монитора на работното си място, тъй като то неутрализира вредното излъчване от екрана.

Цисус

цисус

Това растение има доста чудата форма. Счита се, че то отнема женското щастие и привлича самотата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft