Рататуй
	2 патладжани
	2 тиквички
	1 голяма глава кромид лук
	2 моркова
	1 зелена чушка
	1 червена чушка
	150 г зелен фасул
	400 г консервирани домати
	2 скилидки чесън
сол на вкус
	• Тиквичките и патладжаните се нарязват на кубчета или филийки и се посоляват.
	• Оставят се да се отцедят за 20 минути.
	• Лукът се нарязва на ситно, а морковите на жулиени (ивички).
	• Запържват се в малко олио или зехтин до златист цвят.
	• Прибавят се нарязаните чушки, зеленият фасул и сместа се задушава още 5-7 минути.
	• Патладжаните и тиквичките се измиват и се подсушават и се прибавят към сместа.
	• Оставя се на огъня 5 минути и се подправя със сол на вкус.
	• Прибавят се наситненият чесън и консервираните домати.
	• Сместа се готви непокрита още 10 минути до почти пълното изчезване на течността.
	• РАТАТУЙ (Ratatoutille) се разпределя по чинии и се поднася топъл или студен.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







