Доматена кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мусака с домати и картофи
102805

Мусака с домати и картофи

500 г обелени картофи
500 г големи червени домати
4-5 с. л. брашно
4-5 с. л. олио
4 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 връзка магданоз

1 ч. л. вегета
чубрица на вкус
сол на вкус

• Картофите се нарязват на филийки и леко се запържват в сгорещено олио.
• Доматите се нарязват на филийки, овалват се в брашното и също се запържват.
• След това се нареждат в тавичка ред картофи, ред домати.
• Подправят се с чубрица, магданоз и вегета и се заливат с останалата мазнина и с разбитите мляко и яйца.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С до зачервяване.
• Готовата самоковска мусака се поднася със свежа салата според сезона. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft