Рибни филенца в бирено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Рибни филенца в бирено тесто
Рибни филенца в бирено тесто
admin
Добавена от: admin
5507
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

олио за пържене
2 супени лъжици сушени пиперки (червен пипер)
4 филета риба (хек или друг вид бяла риба)
2 чаени лъжички сол
½ супена лъжица черен пипер или друга подправка по желание
200 гр. брашно
1 яйце
светла бира

Рибата измийте, подсушете и подправете на вкус. Загрейте олиото във фритюрника или в дълбока тенджера и пригответе по-едра цедка.

Смесете брашното, сушената пиперка, сол и подправки на вкус. Разбийте едно яйце в сместа. Постепенно добавете бира, докато получите смес, подобна на тази за палачинки.

Рибата нарежете на тънки филета Намажете с бирената смес. Пържете няколко минути, докато добре се зачерви.

След това подредете филета риба върху салфетка да се отцедят и поднесете със салата и, разбира се, чаша бира!

Наздраве!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft