Бирено тесто за пица
    
    
     
                
            
                 5 Септември 2012
            
            
            41808
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Маята се разтваря във водата и бирата. Добавя се разбитото яйце, солта и захарта. Слага се 500 г брашно и се оставя да втаса. Когато е готово се премесва с брашно, колкото е необходимо за средно меко тесто. Втасва пак. От тестото се късат топки - количество, колкото за 1 пица и се гарнира по желание - доматен сос, шунка, кашкавал, моцарела, гъби и пр.
	От това количество тесто се получават 4 големи пици. Може да използвате тестото и за приготвяне на други тестени изделия с мая - бухти, милинки, кифлички, питки и пр.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








