Панирани хапки в бирено тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Панирани хапки в бирено тесто
Панирани хапки в бирено тесто
admin
Добавена от: admin
112496
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За хапките:
сурови скариди (обелени)
пиле или пуйка (обезкостено и нарязано на кубчета)
картофи (обелени и нарязани на филийки с дебелина 0.5 см.)
сладки картофи (обелени и нарязани на филийки с дебелина 0.5 см.)
гъбени чадърчета (гъби)
лук (нарязан и разделен на кръгчета)
розички карфиол
розички броколи
(Продуктите са по желание, важното е общото им количество да е 500 гр.)
За биреното тесто:
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 разбито яйце
1/2 ч. ч. бира
 

За да приготвите хапките, може да използвате продуктите за тях поотделно или в комбинация, но общото им количество трябва да бъде 500 гр.
Загрейте малко олио. Прибавете няколко капки сусамено масло за вкус. Температурата трябва да бъде 190° С. Запържете хапките. В малка купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Прибавете яйцето и бирата. Разбъркайте. Потопете хапките в тестото, така че то да полепне хубаво по тях. Запържете хапките докато покафенеят. Прецедете ги върху кухненска хартия и ги запазете топли.
Наредете хапките върху чиния и ги поднесете със сос по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft