Ризото с лапад и сирене
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6757
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 с.л. краве масло
	1 с.л. олио
	1 връзка пресен лук
	1 скилидка чесън, нарязана на ситно
	2 ч.ч. ориз
	4 ч.ч. зеленчуков бульон
	500 г лапад, нарязан на ситно
	3 с.л. пресен джоджен, нарязан
	200 г овче сирене
	4 яйца
	цедено кисело мляко за гарниране
	сол на вкус
	черен пипер на вкус
	В маслото и олиото се запържват леко лукът и чесънът, прибавя се измитият ориз и всичко се разбърква 1-2 мин. Слагат се лападът и джодженът и отново се разбърква. Налива се бульонът.
	Ястието се оставя да покъкри, докато оризът поеме цялата течност. Сипват се натрошеното сирене и леко разбърканите яйца. Бърка се, докато се пресекат яйцата, и се подправя на вкус. Поднася се с цеденото кисело мляко.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








