Сама си правя боята вкъщи, а всички ме питат къде ходя на фризьор, но знаеш ли тези 5 трика ще изглеждат перфектно

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Сама си правя боята вкъщи, а всички ме питат къде ходя на фризьор, но знаеш ли тези 5 трика ще изглеждат перфектно
60184
Сама си правя боята вкъщи, а всички ме питат къде ходя на фризьор, но знаеш ли тези 5 трика ще изглеждат перфектно

Понякога се случва цветът на косата след боядисване да е различен от този, който очаквате, преди да извършите тази процедура. В повечето случаи това е така, защото много пропускат важни нюанси при смесване на мастила с различни нюанси.

На всички ни се е случвало да се сблъскаме с такъв проблем, затова и идваме ние на помощ и ще ви кажем как да смесвате боите за коса, за да постигнете желания резултат при боядисването и да не останете разочаровани от новия си външен вид.

 

Как да смесвате боите за коса

Оцветяването на косата е сериозна стъпка за всяко момиче. Необходимо е не само да се уверите, че боята няма да навреди на структурата на косата, но и да се уверите, че след боядисването косата придобива точно сянката, която ще освежи и направи визията ви по-ефектна, а не да я развали.

Най- често срещаните грешки при боядисване на косата често се правят поради пропуски в познанията за цвета. Преди боядисване на косата е важно да разберете какви нюанси на боята  добре се комбинират помежду си и в какви пропорции трябва да се смесват, а също и да определите колко богат трябва да бъде цветът на косата.

Въпреки че смесването на различни тонове боя е трудна техника, която знаят само опитни експерти, всеки може да я овладее, ако следва 5-те основни правила.

 

Правила за смесване на бои с различни цветове

Първото и най-важно правило, което трябва да научите е, че не можете да смесвате повече от три различни цвята боя.

Второто правило е да се смесват само близки нюанси.

В никакъв случай не можете да смесвате бои от различни марки, тъй като всеки производител има собствена палитра с нюанси.
Също така, за да останете доволни от резултата, не забравяйте да спазвате пропорциите, изчислявайки необходимото количество от всеки нюанс.

И последно, помислете за времето на експозиция на боята. Много е важно да запомните, че един и същи цвят на боята може да изглежда различно при различните типове коса, а степента на насищане на цвета директно зависи от времето на експозиция.

Когато решите да правите домашно боядисване на косата, трябва да се придържате към тези съвети и не трябва да забравяте за най-простите. Например, че за разреждане на боя в метални съдове изобщо не е подходящо. Най-добре е да използвате стъклен или пластмасов контейнер.

Що се отнася до пропорциите, в които е необходимо да се смесват бои за коса, тяхното изчисление трябва да започне, като се съсредоточи преди всичко върху дължината на косата.

Общата консумация на боя за коса, която достига само до линията на раменете, е 60 ml, за средна - 120 ml, а за дълга - 180 ml боя.

За да получите тон до тон, боята трябва да се смеси с окислител в съотношение 1: 1. Ако искате да смесите няколко нюанса боя, първоначално всички те трябва да бъдат смесени с окислител в отделен съд и едва след това да се смесват.

И за да разберете какъв цвят ще се окаже в крайна сметка, използвайте скалата на палитрата, посочена на опаковката с боя. Изберете числата, съответстващи на тона на едната и втората боя и ги сложете заедно, след което разделете полученото число на 2.

Крайният резултат от това просто аритметично уравнение ще покаже цвета на тона, който получавате при смесване на избраните нюанси на боята.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft