 
                
            
	1 ч.ч. кисело мляко
	1 ч.л. хлебна сода
	1 ч.ч. захар
	2 ч.ч. брашно
	1/2 ч.ч. олио
	1 бр. лимон
	3 с.л. какао по желание
	За сиропа:
	1/2 ч.ч. вода
	1 ч.ч. захар
	За крема:
	1 ч.ч. пудра захар
	125 г масло
	3 с.л. прясно мляко
	За гарниране:
	2 ч.ч. едросмлени орехи (или шоколадови стърготини)
Сварява се сироп от захарта и водата. Докато сиропът изстива, изпича се тесто от посочените продукти, като предварително се смесва содата с брашното и след това се добавят към киселото мляко, захарта, олиото, настъргана кора и сока от лимона и по желание какао. Изпича се в умерена фурна. Топлият сладкиш се залива със студения сироп или студения сладкиш с топъл сироп. Сладкишът се охлажда и намазва с крем, приготвен от пудрата захар, маслото и млякото, разтопени на котлон или разбити с миксер. Поръсва се обилно със смлените орехи (шоколадови стърготини).


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








