 
                
            Продукти за тестото: 
6 белтъка 
200 гр. пудра захар 
200 гр. счукани орехи 
4 супени лъжици брашно 
1/2 пакетче бакпулвер
За плънката:
6 жълтъка 
200 гр. пудра захар 
200 гр. шоколад за готвене 
150 гр. масло
За глазурата:
200 гр. сметана 
1 супена лъжица мед 
1 чаена лъжичка мед 
1 супена лъжица пудра захар 
1 чаена лъжичка пудра захар 
250 гр. шоколад за готвене 
30 гр. масло
Първо се приготвя тестото:
Белтъците се разбиват на твърд сняг и постепенно се добавя пудрата захар.
Предварително се смесват брашното, орехите, бакпулвера и се добавят заедно към разбитите белтъци. Разбърква се с дървена лъжица.
Тестото се излива в тавичка, покрита с хартия за печене.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.
След това се приготвя кремът:
Жълтъците и пудрата захар се сваряват на водна баня.
Когато сместа започне да се сгъстява, в нея се добавят 200 гр. разтопен шоколад и 150 гр. масло. Вари се още 8 минути.
Охладеният блат се намазва с горещия крем.
Най-накрая се приготвя глазурата:
В касерола на котлона се слагат сметаната, медът, пудрата захар и се загряват до точката на кипене, но без сместа да завира.
В друга купа се разтопяват шоколадът за готвене с маслото. В шоколада се изсипва горната смес и хубаво се разбърква.
Получената глазура се излива върху охладения крем.
Моцартовият сладкиш се оставя хубаво да се охлади, преди да се нареже на пастички и да се поднесе.
Отгоре може да доукрасите с разбита сметана.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








