Сладкиш Снежанка
    
    
    
                
            
                23 Ноември 2015
            
            
            12899
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разбийте жълтъците със захарта и олиото до побеляване. Прибавете киселото мляко и водата, брашното (смесено с бакпулвера) и най-накрая - ванилиите. Може да добавите още смлени орехи или други ядки. Полученото кексово тесто изсипете в намазнена и набрашнена тавичка и печете на 200 градуса до готовност. Докато се пече сладкишът, пригответе белтъчния крем: разбийте белтъците на сняг и към тях постепенно добавете пудрата захар, като не спирате разбиването. Изпечения сладкиш може да намажете първо с конфитюр, а след това разпределете отгоре белтъчния сняг. Върнете във фурната и допечете до порозовяване.
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








