Сладкиш с дюли
    
    
    
                
            
                25 Януари 2012
            
            
            79371
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	100 г краве масло
	1 чаша пудра захар
	4 яйца 
	250 г брашно
	1/2 чаша прясно мляко
	1 бакпулвер
	настъргана кора от 1 лимон
	1 кг дюли
	пудра захар за наръсване 
Маслото се разбива с миксер със захарта. Прибавят се едно по едно яйцата, брашното и млякото, в което е разтворен бакпулверът, и настърганата кора от лимон. Полученото тесто се изсипва в намазана с масло и наръсена с брашно тавичка за кекс. Отгоре се нареждат изчистените, обелени и нарязани на гънки резенчета дюли. Пече се в умерена фурна. Опеченият сладкиш се посипва с пудра захар. Нарязва се, след като изстине.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








