 
                
            
	1/2 чаша дългозърнест ориз
	1 чаша вода 
	4 с.л. бял шоколадов ликьор
	1 чаша кафе еспресо 
	3 ч.л. захар 
	1/4 чаша стафиди, накиснати в хладка вода, отцедени и подсушени
	1/4 чаша черен шоколадов чипс или шоколадови стърготини (настърган шоколад) 
	Пригответе еспресото с машина или кафеварка. Нужно е количество, колкото една чашка за еспресо. Смесете кафето с водата и захарта.
	Сложете ориза в тенджерка, прибавете сместа с кафето. Сварете го на умерен огън, докато заври. Щом заври, намалете котлона на минимум. Гответе ориза частично покрит и бъркайте периодично, за да не залепне за дъното.
	След около 15 минути прибавете белия шоколадов ликьор и стафидите и варете още 10-тина минути, докато оризът изглежда достатъчно сварен. Трябва да бъде много кремообразен на консистенция, почти течен, т.к. процесът на варене ще продължи и след изключване на котлона. Щом оризът поизстине, прибавете шоколадовия чипс. Смесете добре. Щом оризът се охлади достатъчно (но без да е студен), го поднесете във формата на купчинки, поръсен с още шоколад.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








