 
                
            
	За около 24 сандвича
	За тестото:
	1 1/2 чаша пълнозърнесто брашно
	1/2 чаша неподсладено какао
	1/2 ч.л. сода за хляб
	1/2 ч.л. бакпулвер
	1/2 ч.л. морска сол
	1/4 чаша олио
	1/3 чаша мед или кленов сироп
	1/4 чаша кафява захар
	1 ч.л. ванилия
	2 с.л. прясно мляко
	брашно за разточването
	За кокосово-ягодовия сладолед:
	2 консерви пълномаслено кокосово мляко
	1 шушулка ванилия
	щипка морска сол
	1/2 чаша мед
	2 чаши ягоди, замразени и нарязани
	 
	Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе 2 тавички за сладки и покрийте с хартия за печене. В малка купа смесете брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта. В друга купа смесете олиото, меда/кленовия сироп, кафявата захар, ванилията и млякото. Разбъркайте, за да се смесят. Прибавете сухите продукти и разбъркайте много добре. Щом се хомогенизира сместа, сложете във фризера за 10 минути, преди да разточите, или в хладилника за около 30 минути. Извадете тестото, разделете на половина и разточете до дебелина 0,5 см., като използвате доста брашно, за да не лепне тестото. Изрежете от него сладки и ги сложете върху приготвените тавички. Разточете остатъците от тестото и повторете процедурата, докато се изчерпа тестото. Изпечете сладките за 10-13 минути, докато потъмнеят леко по крайчетата. Извадете от фурната и сложете да се охладят напълно върху кухненска решетка.
	За сладоледа: Леко затоплете кокосовото мляко върху печката. Разрежете шушулката ванилия и изсипете вътрешността при млякото. Сложете вътре и шушулкаат. Оставете на бавен огън за 5-6 минути, след което махнете от огъня и смесете със солта и меда. Разбърквайте, докато се разтворят напълно. Прелейте в мерителна кана с чучур и сложете за една нощ във фризера, докато стегне напълно сместа. Щом сместа стегне, извадете от фризера, махнете шушулката и разбъркайте добре кокосовата мазнина, която се е отделила. Замразете в машина за сладолед, следвайки указанията. Щом сладоледът е готов, объркайте вътре замразените и нарязани ягоди и пресипете в тавичка с високи стени, след което разнесете равномерно. Ако не разполагате с машина за сладолед, сложете сместа в подходящ съд във фризера. Разбърквайте добре на всеки 30 минути, като отстранявате твърдите частички от краищата и ги обърквате с останалата смес. Когато вече е трудно да разбърквате, понеже сместа е стегнала, разбъркайте вътре ягодите и прехвърлете в тавичката, след което оставете да замръзне напълно.
	Сглобяване на сандвичите:
	Нарежете сладоледа със същата формичка, с която сте рязали тестото (или просто нарежете на пастички, ако така сте процедирали с тестото). Поставете сладоледа между 2 сладки и ги сложете върху плоска тавичка обратно във фризера до момента на сервиране.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








