След като завихри безброй скандали за 2 седмици работа, от днес медицинският съвет е разпуснат

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
След като завихри безброй скандали за 2 седмици работа, от днес медицинският съвет е разпуснат
4535
След като завихри безброй скандали за 2 седмици работа, от днес медицинският съвет е разпуснат

Сформираният със заповед на премиера Борисов медицински съвет е разпуснат.  
Днес началникът на съвета проф. Костов обяви, че той е бил създаден единствено за да напише наръчник под формата на доклад в помощ на лекарите.
Такива наръчници бяха създадени и изпратени до всички лекари и от Националния щаб за борба с коронавируса.

Въпросният доклад, написан от медицинския щаб, всъщност представлява редактираната и обобщена информация, събрана от останалите наръчници, които излязоха в помощ на борбата срещу коронавируса.

Работата на самия медицински съвет през тези две седмици пък може да се определи като опит да се подкопае авторитета и дейността на Националния щаб. За това спомогна и участието на доц. Атанас Мангъров в съвета, който с изказванията си, че всички трябва да изкарат вируса, за да изградят имунитет, опитваше да дезинформира обществото. За това алармира дори и премиерът Борисов на брифинг в петък. 

Още със сформирането на съвета неговите представители заговориха за масов скрининг и използването на бързи тестове, но скоротечно се отказаха от идеята си заради неефективността на създадените до този момент тестове. Нещо, за което говореше и проф. Мутафчийски още от първия ден на дейността на Националния щаб.

Не липсваха и скандали около членовете на медицинския съвет. Неговият началник проф. Костов има лична вражда с председателя на Националния щаб проф. Мутафчийски, след като Костов е уволнен от ВМА, тъй като съдил академията и кръшкал от работа заради частна дейност.   
В екипа си Костов привлече и д-р Валентин Павлов, който е с висящо дело за смъртта на 14-годишно дете.  
Основна фигура в съвета, просъществувал едва 10-ина дни, беше и най-големият привърженик на бързите тестове доц. Мангъров, който впоследствие се оказа, че притежава частна лаборатория, където се правят такива изследвания.  

Така след само 10 дни на скандали и противоречия, днес работата на медицинския щаб приключи, въпреки че в своето изказване проф. Костов си остави вратичка, като заяви, че екипът му може да се събере отново, ако някой има нужда от тях.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft