2 ч.ч. брашно
	1 ч.ч. захар
	1 ч.ч. кисело мляко
	60 гр. краве масло
	1 ч.л. бакпулвер
	1 щипка настъргана лимонова кора
	2 яйца
	500 гр. сливи (сорт по желание - сини сливи, ренглоти и пр.)
	галета
	канела
	пудра захар за поръсване
	Яйцата се разбиват със захарта, като се оставя малка част от захарта за овалване на плодовете. Прибавят се киселото мляко, в което са разбъркани бакпулверът и лимоновата кора, а след това разтопеното краве масло и брашното.
	Получената смес се разбърква добре и се изсипва в тавичка, намаслена и поръсена с брашно или покрита с домакинска хартия. Сливите се почистват от костилките, овалват се в галета и кристална захар, слага се малко канела и плодовете се подреждат върху тестото. Сладкишът се пече до зачервяване. След като се извади от фурната се поръсва с пудра захар.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








