Снежна торта с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Снежна торта с ягоди
Снежна торта с ягоди
admin
Добавена от: admin
3727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 белтъка

200 гр. захар

морска сол

 

800 гр. ягоди

30 гр. пудра захар

1 пръчка ванилия, разрязана по дължина на половина с премахнати семки или екстракт от ванилия

500 гр маскарпоне

80 мл кисело мляко

100 гр. лешници

1 връзка свежа мента

Загрейте фурната на 150 градуса и на тава за печене с размери 40 см х 25 см поставете намазнена хартия за печене. 

Сложете белтъците в чист дълбок съд и разбийте с миксер, докато получите гъст сняг. Бавно започнете да добавяте захарта и малко сол, като при това непрекъснато разбивате. След като поставите всички съставки за тестото в купата, разбийте още 7 - 8 минути, докато получите бяла и лъскава смес. 

С лъжица поставете белтъчното тесто в тавата за печене, разстеляйки я под формата на правоъгълен лист. Поставете я в предварително загрятата фурна и печете около 1 час, докато целувчения блат стане хрупкав отвън, а отвътре - малко лепкав и мек. След един час извадете от фурната и извадете на страна да се охлади.

Смесете маскарпонето с пудрата захар и разбийте на гладка смес, а след това добавете киселото мляко и ванилията.


Върху охладения целувчен блат наръсете половината от лешниците, след това с лъжица -  половина от сместа с маскарпоне, а след това и половината от ягодите. Повторете това още веднъж, докато всички съставки са подредени по този начин върху блата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft