Соленки с мас
    
    
    
                
            
                20 Март 2013
            
            
            40122
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1ч.ч. свинска мас
	1/2 ч.ч. олио
	1 ч.ч. кисело мляко
	250 гр. сирене
	1 1/2 с.л. сол
	1 пак. амонячна сода
	1 яйце
	1 жълтък
	брашно колкото поеме
	настърган кашкавал
Всички съставки за тестото се смесват до получаване на меко тесто. Разделяме го на 4 части, оформяме всяка на дълъг фитил и го притискаме леко с точилка, така че да се сплеска. От фитилите изрязваме пръчици около 10-тина сантиметра дълги. Подреждаме ги в ненамазнена тава, намазваме отгоре с разбит жълтък, поръсваме с малко настърган кашкавал и печем на 200 градуса до порозовяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








