Солен пай с месо и гъби

вход през zajenata.bg
Солен пай с месо и гъби
admin
Добавена от: admin
7351
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г говеждо филе или месо от задната част
120 г гъби
1 глава лук
60 г мазнина
костен бульон
черен пипер
сол
20 г брашно
1/4 кг хилядолистно тесто
яйце за намазване

Отстраняваме всички тлъстини от месото и го нарязваме на малки кубчета, овалваме в брашно, смесено със сол и черен пипер и изпържваме в мазнина. Прибавяме нарязаните на тънки парченца гъби и ситно нарязания лук, изпържваме, наливаме малко бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване. Изсипвахме сместа в тавичка, оставяме я да изстине, отстраняваме всичката мазнина от повърхността и покриваме с оформеното на колело тесто. Намазваме повърхността му с разбито яйце, украсяваме с изрязани от тесто фигурки и печем в гореща фурна около половин час.

По желание в плънката може да добавим готварска сметана за по-богат вкус!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft