Сочни макарони на фурна с бешамел
    
    
     
                
            
                22 Февруари 2014
            
            
            20598
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Макароните се сваряват във вряща подсолена вода. Щом са готови, се охлаждат под студена струя, отцеждат се и се прехвърлят в тавичка. Отгоре се разпределя натрошеното сирене/извара. Яйцата се разбиват с киселото мляко и с тази смес се заливат макароните. Тавата се пъха във фурната на 200 градуса за около 15 минути.
През това време се приготвя бешамелът: в тиган се разтопява маслото. Добавя се брашното и се бърка интензивно, за да не се образуват бучки. Накрая се прибавя на тънка струйка млякото и сместа се оставя да покъкри при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Макароните се изваждат от фурната, заливат се с бешамела и се оставят да се запекат до зачервяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








