Спагети Болонезе
	2 с. л. зехтин
	1 глава кромид лук
	1 морков
	1 стрък целина
	500 г телешка кайма
	90 г Панчета или бекон
	250 мл червено вино
	250 мл телешки бульон
	70 г доматено пюре
	60 мл готварска сметана
	спагети
	настърган Пармезан
	сол
	смлян черен пипер
	• Зехтинът се сгорещява в дълбок тиган.
	• Прибавят се почистените и нарязани на дребно лук, морков и целина.
	• Запържват се, като се разбъркват 5 минути или докато придобият златист цвят.
	• Добавят се каймата и дребно нарязаната Панчета.
	• Сместа се готви 5 минути или докато каймата промени цвета си.
	• Сипва се виното и се кипва.
	• Оставя се да ври 5 минути, след което се добавят сметаната, бульонът и пюрето.
	• Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
	• Отново се кипва и огънят се намалява.
	• Сосът се задушава 1 час, като от време на време се разбърква.
	• Спагетите се сваряват в кипяща подсолена вода за 7-8 минути до ал денте.
	• Разбъркват със сос Болонезе и настърган Пармезан.
	 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







