Спагети със скариди и сметанов сос
    
    
    
                
            
                19 Февруари 2013
            
            
            57427
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Сварете и отцедете спагетите.
	Докато се вари пастата, стопете маслото в дълбок тиган на среден огън. Задушете нарязания чесън в маслото за 1-2 минути, докато леко покафенее. Прибавете в тигана скаридите и задушавайте още 1-2 минути. Добавете лимоновия сок и кора, ригана и белия пипер и продължете да готвите още 2-3 минути, докато скаридите станат розови. Намалете котлона на ниска степен и внимателно разбъркайте в тигана сметаната; загрейте я за 2-3 минути.
	Залейте с получения сос сварената паста и объркайте добре. Отгоре щедро поръсете с настърган пармезан и подправете с черен пипер и накълцан магданоз.  
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








