Стефан Данаилов и жените, с които си партнираше-Едни от най-красивите актриси

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Стефан Данаилов и жените, с които си партнираше-Едни от най-красивите актриси
10264
Източник: 24chasa.bg
Стефан Данаилов и жените, с които си партнираше-Едни от най-красивите актриси

Стефан Данаилов и Невена Коканова във филма “Дами канят”. Той е автомобилен инструктор, тя - поредната курсистка, която усеща силата на неговите ласки...
Стефан Данаилов е прегръщал много красиви актрисиКои и колко са жените на Стефан Данаилов?
Това е въпрос с космическа трудност, все едно да броиш звездите.

Защото Ламбо обичаше жените, но и жените обичаха Ламбо.
Ако приложим холивудската мярка - колко красиви и знойни звезди е “държал в обятията си” еди-кой си знаменит актьор, то Стефан Данаилов е без конкуренция у нас.
Най-популярният български актьор е пръгръщал и целувал почти всички наши актриси. И немалко чуждестранни. Имам предвид прегръдките във филмите и театралните постановки, разбира се. Колко от тези жени Ламбо е обичал зад кадър и зад кулисите, си е негова работа и ние като възпитани хора няма да надничаме през ключалката.
Най-истинската,
жената с главно Ж
в живота на Стефан
Данаилов е
съпругата му Мария
Тя е не само най-голямата му любов, но и опора, пристан, муза, съветник, душеприказчик... Вълнолом, който може да разбие тревогите и съмненията му. Архангелът, който укротява “слабите му ангели”.
Мъжкото момиче от песента, изпълнена от Маргарита Хранова и самия Ламбо, което мълчаливо подрежда неговите мъжки ризи, мъжки надежди и мъжки капризи...

С Анета Сотирова в "От нищо нещо"

Историк по образование
Мария е най-красивата
и най-сниманата
родна манекенка
през 60-те години на миналия век. Често е на първите корици на списанията “Лада” и “Жената днес” (други май нямаше), участва в дефилета с тоалети на Центъра за нови стоки и мода (ЦНСМ) и обира мъжките въздишки и погледи.
Любовта й спечелва Вили Цанков, млад режисьор, интелектуалец и един от най-интересните мъже в София по онова време. Двамата се женят, ражда им се син, когото кръщават Росен. До 7-ата си година момчето е отгледано от баба си по майчина линия.
Един хубав ден кака Росица Данаилова, сестрата на Ламбо, го запознава с Мария, която е с няколко години по-голяма от него. Студентът от ВИТИЗ е като поразен от гръм, както казват сицилианците при внезапното мъжко влюбване от първи поглед.
След упорито ухажване Мария пада в крепостта Ламбова, а Вили Цанков стаява наранените си чувства и като истински рицар благородник приема и прощава горещата им любов.

Красавицата Барбара Брилска партнира на Ламбо във филма "Умирай само в краен случай"

Остава техен най-добър приятел и през годините празнуват заедно всички семейни празници. Вили Цанков уважава таланта на младия си съпереник и му дава ролята на Бургундеца в историческия епос “Сватбите на Йоан Асен”.
Другата официално призната от Стефан Данаилов негова голяма любов е Аня Пенчева. Ама то си е грях да видиш Аня и да не се влюбиш в нея! Ламбо леко повдига завесата на тази може би изпепеляваща любов в биографичната си книга “Романът на моя живот” . Но нищо повече, освен че говори с изключително уважание към колежката си.
Аня е поканена в Народния театър през 1987 г. и продължава да играе на сцената му. Тогава актьор №1 там е Данаилов. А някъде между кулисите Аня за първи път среща Ивайло Караньотов, който е сценичен работник там. Двамата са семейство и до днес.

Галантен кавалер на Пепа Николова в "Понеделник сутрин"

През 1985 г. излиза филмът “Поема”, в главните роли на който са Ирен Кривошиева и Стефан Данаилов. Една типична социстория, разказана от сценариста Александър Томов. Едва ли много хора си спомнят за този филм. Но той остава в историята като любовна среща между Ирен и Ламбо. След нея
тя забременява,
ражда син Владимир,
с когото заминава в САЩ
и след години гръмна скандалът.
На житейския финал Мария прости и това похождение на съпруга си. Ирен казва, че живее щастливо с шестия си съпруг. А Владимир Стефанов Данаилов учи в САЩ за лекар.

С гръцката актриса Катерина Дидаскало в "След края на света"

Когато завършва ВИТИЗ, Стефан Данаилов е разпределен в Пловдивския театър. А там се е събрала артистична трупа, която гъмжи от млади красавици: Цветана Манева, Катя Паскалева, Елена Райнова, Северина Тенева, Соня Маркова, Илка Зафирова... Както се казва гаджета, та дрънкат.
Ламбо обаче няма
шанс да играе
с тях на сцената,
защото е грабнат от телевизионната суперпродукция по български “На всеки километър”. Но ето какво ми разказа приживе Тодор Колев за ония луди, млади актьорски преживявания.
След представленията актьорите обикновено се събират в някой от баровете или в “Общежитието”, както наричахат голямата къща, в която всичките живеят. Една нощ компанията пак е на бар и към един часа Стефан казва, че ще си тръгва. Всички са почерпени и не искат да си развалят густото, но Ламбо е непреклонен. Сутринта трябвало да става рано за снимки. На всички им става неприятно, а Тодор Колев решава да му погоди за наказание и назидание някакъв номер.

Ламбо и Ирен Кривошиева във филма "Поема". От любовната им забежка се ражда синът Владимир.

По някое време в бара влиза известната пловдивчанка Минка, която заради “професията” й наричат “електронната пушка”. Тя също остава разочарована, когато разбира, че Ламбо си е тръгнал. И тогава на Тодор му хрумва “злокобното отмъщение”.
Предлага на Минка да я заведе при Стефан. Всички знаят, че той не заключва вратата на стаята си, защото сутрин идват да го будят за снимки, а той спи “като заклан”. Ако заключи, има опасност да не чуе звънеца. 
Тодор Колев завежда “електронната пушка” в общежитието и я вкарва в стаята на Ламбо. “Сергей спеше дълбоко - разказваше Тодор. - Казах й на Минка да се съблече спокойно, да си легне при него и заранта, когато се събуди, да се опознаят по-добре...”

Като съпруг на Катя Паскалева в "Иван Кондарев"

И както той преполага, така и става: идват от продукцията и влизат в стаята на бате Сергей както всеки път, без да чукат.
Виждат Ламбо
в леглото с гола жена
до себе си
Той се събужда, но въобще не може да си спомни какво е правил вечерта и защо тази жена е в леглото му. През целия ден на снимките си мисли какво точно е станало. Разбира се, сеща се, че са му скроили номер.
В “На всеки километър” по героя му най-напред си пада млада циганка от катуна. В ролята е Пепа Николова.
Двамата са играли преди това в “Понеделник сутрин” - тя е Тони - момиче с леко поведение, той е Кръстьо - работник в бригада за комунистически труд. Според сценария Кръстьо трябвало да преспи с Тони, но режисьорите Пискови нещо размислили.

С Невена Коканова си партнират и в сериала "На всеки километър".

Когато преди години казах този факт на Пепа Николова, тя възкликна: “Боже, какво съм изпуснала?! Да ме целува самият Стефан Данаилов!”.
В “Дами канят" около автомобилния инструктор Яким - героя на Данаилов, пърхат 9 (девет) красавици курсистки: Невена Коканова, Цветана Манева, Мариана Димитрова, Доротея Тончева, Мария Статулова, Йорданка Кузманова, Боряна Пунчева, Илка Зафирова и... симпатягата Надя Тодорова. И всичките му се натискат, и към всички той разтвори голямото си сърце, и на никоя не отказа ласки...
С Невена Коканова Ламбо си партнира още през 1963 г. в първия си професионален филм “Инспекторът и нощта”. Той е нахаканият младеж Том, влюбен в красивата “лека жена” Жана (Коканова). Двамата са заедно още в няколко филма, в “Искам Америка” (1991) изиграват късна и някак тъжна любовна сцена.

В мемоарната си книга Ламбо пише следното за най-добрата ни актриса: “Отношението ми към Невена Коканова се променяше през годините. Гледах я като хубава жена, като актриса, като нещо повече от партньорка. Беше светъл човек, добър и кротък. Голяма звезда, но никога не спекулираше с популярността и с красотата си. Не мога да кажа какво е ставало в душата й през цялото време. Нашите отношения преминаха през различни фази, но негласната коректност помежду ни остана...”
Във филма “Морето” Ламбо си пада по красивата Северина Тенева и двамата снимат гореща любовна сцена на брега, заливани от ноемврийски вълни. Той коректно уточнява, че партньорката му е била с гащи.
В “Князът” целува нежно и много Виолета Гиндева.

С още една красива полякиня - Ева Шигулска в "24 часа дъжд"

В “Черните ангели” и “Нона” има страстни сцени с Доротея Тончева.
В “От нищо нещо” ревниво опипва Анета Сотирова, докато я пита защо е само по нощница. “Топло ми е”, оправдава се уплашената съпруга, а Панчо (Ламбо) се сопва: “И на мене ми е топло, но не съм без гащи!”.
В “Търновската царица” е д-р Старирадев и спи с Камелия Тодорова, красива, млада и сочна като малинка.
В “Иван Кондарев” се любува и наслаждава на красиво разголената Катя Паскалева.
В “Обич” в него постепенно се влюбва Виолета Донева. Елена Димитрова пък се влюбва в него от първи поглед в “Този истински мъж”.
В “Маневри на петия етаж” е съпруг на Искра Радева и бивш съпруг на Мая Зуркова. А в сериала “Стъклен дом” е мъж на чаровната Елена Петрова...
А какво става на международния женски културен фронт?

С Пепа Николова в епизода "Циганката" от "На всеки километър".

С полската актриса суперкрасавица Барбара Брилска Ламбо се запознава в Лондон, по време на снимките на филма “Умирай само в краен случай” на режисьора Милен Гетов.
В биографичната си книга Стефан споменава за преживяното с полякинята: “...Тогава аз отидох в нейната стая. Останах там няколко дни. Беше красива авантюра, но не и любовна история...”
И с още една полска актриса - красива и знойна, Ламбо мери талант и сексапил. Става дума за Ева Шикулска във филма на Владислав Икономов “24 часа дъжд”.
В българо-съветската продукция “Юлия Вревска” Стефан е в дует с очарователно нежната руска актриса Людмила Савелиева. Той е българинът Карабелов, който живее в Петербург. Според авторите на сценария “кратките срещи на Вревска и Карабелов поставят началото на една голяма любов, извисена до саможертва...” Много убедителен е Ламбо, умее ги той тия неща със саможертвените любови.

С нежната рускиня Людмила Савелиева в "Юлия Вревска"

Романтично-еротична сцена има в “След края на света” с наистина впечатляващата гръцка актриса Катерина Дидаскалу.
Той е проф. Алберт Коен, евреин, тя - Аракси Вартанян, арменка.
След много години двамата се опитват да съберат останките от детската си любов, попиляна от политическите ветрове, издухали хората от различни етноси в Пловдив. Много е въздействаща сцената, казвам ви.
В края на 60-те и началото на 70-те години по телевизиите вървят три сходни сериала: в България - “На всеки километър”, в СССР - “17 мига от пролетта”, и в Полша - “Залог, по голям от живота”.
В главните роли са съответно Стефан Данаилов, Вячеслав Тихонов и Станислав Микулски.
На чехословашкото списание “Квиети” му хрумва да направи анкета сред читателките си
кой е най-големият
чаровник от тримата
И кой, мислите, печели състезанието?

И Цветана Манева не устоява на чара на Ламбо като автомобилен инструктор.

Стефан Данаилов, разбира се!
Ами помните ли онази красива френска певица - Вероник Жано, която гледаше с любовно блеснал поглед към Ламбо, докато той подскачаше в такт:
Аз съм от Твърдица,
ти си от Париж,
но една искрица
блесна в нас и виж -
сега мълчим
смутени двама,
в плен на любовта,
за нея километри няма,
малък е света.Български не знаеш,
с френския съм в мрак,
на “Шанел” ухаеш,
аз на “Ален мак”.
Сега те чувствам много близка,
как не ме е срам.
Колко много искам
обич да ти дам.
Преди години попитах Доротея Тончева какво е за една актриса да бъде екранна любовница на Стефан Данаилов.

Лебедовата песен на Ламбо на театралната сцена е в постановката "Артистката". Играе с някогашната си голяма любов Аня Пенчева.

“О, много хубаво! - възкликна спонтанно Доротея. - Много хубаво... беше. Ламбо е великолепен партньор. Тогава всички момичета от цяла България бяха влюбени в него. Той беше красавецът, беше еталонът, сънуваха го нощем. Пред дома и гримьорната му имаше опашки. Ние с него сме приятели преди още да се срещнем в киното (във филма “С дъх на бадеми” (1967) - б.а.) Нашето е едно велико приятелство.”
И всенародното приятелство със Стефан Данаилов е велико. Няма българин, който да е равнодушен към направеното от актьора.
 

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft