Страхотна новина за всички! Ето какво време ни чака през юни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
Страхотна новина за всички! Ето какво време ни чака през юни!
9799
Страхотна новина за всички! Ето какво време ни чака през юни!

След дъждовния и хладен месец май ни очаква много топъл месец юни. Очаква се средната месечната температура да достигне 27-30 градуса.

Синоптиците очакват като цяло чудесно, слънчево време със слаби ветрове. Юни 2017 ще ни изненада с прекрасно време.

Средномесечните температури през месец юни 2017 ще бъдат обичайни за този период от годината. В равнините те ще варират от 12 до 30 градуса по целзий. По високите полета месечната температура през юни 2017 ще достигне 25 градуса, а най-ниските и стойности ще са между 9-10 градуса по целзий.

По Черноморието температурите ще напомнят за лятото и слънчевите дни ще привлекат много туристи по плажовете. Прогнозата за температурата на морската вода е в началото на месеца ще бъде около 17-18 градуса, като за всеки 3-5 дена ще се покачва с още един градус. Така, в края на месец Юни 2017, температурата на морската вода ще надвишава 23-25 градуса.

Прогнозата за температурата в големите морски курорти: Варна – 28 градуса, Бургас – 30 градуса. Любителите на планинският туризъм също ще бъдат доволни от прогнозата за времето. По високите части от планините месец юни 2017 ще предложи средни температури от около 20-21 градуса, като най-ниските ще са в рамките на 5-10 градуса, а най-високите около 20-26. Докато температурите през деня се покачват, все повече хора ще предпочетат да се разхладят разхождайки се по китните ни планински курорти.

 

Не забравяйте, че дори и през Юни месец 2017, температурата през нощта в планината пада доста рязко и с над 10 градуса. Ако планирате дълга разходка непременно се осведомете за дневната прогноза за времето и си вземете резервни по-топли дрехи. Погрижете се времето да не развали вашата почивка. А иначе, по Витоша ще се радваме на температури около 20 градуса в началото на месеца които ще се повишават с около градус на 6-8 дена, като в края на месеца ще достигнат 23-25 градуса. В Пампорово температурите ще бъдат идентични с тези на Витоша, а в Банско ще се радват на градус-два по-топло време. През първите 10 дена на месец Юни 2017, се очакват по-интензивни валежи от нормалните за месеца, като ще има и опасност от градушки. Температурата ще се задържи около 23-24 градуса.

 

През второто десетневие времето ще утихне, облачността ще намалее, и се очаква значително покачване на средните дневни температури с 4 градуса, достигайки стойности от 26-27 градуса. Последните дни от месец Юни, очаквано ще бъдат най-топли. Прогнозата за времето е подходяща за всички – 30-32 градуса през светлата част на деня и дневни температури около 29. Това се дължи на факта, че земята вече ще бъде подложена на значително нагряване от Слънцето през дългият ден, благодарение на което вечерта ще отделя топлина.

Валежите през месец юни 2017 ще са близки до нормалните стойности е ще са в рамките на от 60 до 90 литра на квадратен метър. В планинските райони ще има около 50% повече валежи и месечната норма ще варира в рамките на 80 - 150 литра на кв.м. По черноморието валежите ще са между 100 и 120 литра на квадратен метър. Имайте в предвид, че месеците Май 2017 и Юни 2017 са едни от най-дъждовните в нашата страна. Ветровете ще са слаби, предимно южни и югоизточни. В югозападна България както обикновено ще духа влажен, топъл вятър който ще засилва усещането за жега. Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитирана от Канал 3.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft