 
                
            За основата:
400 гр. кори за баница
4 яйца
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша захар
1 чаша кисело мляко
1 бакпулвер
кората от 1 лимон
За сиропа:
400 гр. захар
600 мл. вода
сока от 2 лимона
В тези летни жеги ви предлагаме един лесен и освежаващ сладкиш, в който главната роля е отредена на лимона. 
- Накъсайте корите на не много дребни парчета. 
- С миксер разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко и бакпулвера. Разбийте до гладка смес. Добавете настърганата кора от единия лимон, след това - накъсаните кори, и объркайте, докато се покрият добре от сместа. 
- Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно тава с размери 20х30 см. 
- Печете 30 мин. на 150 градуса. 
- Сложете в касерола на огъня захарта и водата, оставете сместа да поври, само колко да се разтопи захарта. Добавете сока от двата лимона и оставете да изстине. 
- Върху изпечената пита веднага излейте охладения сироп. 
Поднесете сладкиша напълно охладен. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








