 
                
            
	За хрупкавите моркови (опционално):
	1 голям морков
	сироп от агаве (захарен сироп)
	морска сол
	Коричка:
	1 1/2 чаша суров шам-фъстък (без черупката)
	1/8 ч.л. морска сол
	8 меки фурми, без костилка, накълцани
	Пълнеж:
	2 3/4 чаши сурово кашу (за предпочитане накиснато от предната вечер)
	1/2 чаша кокосова вода (или филтрирана вода)
	1 с.л. лимонов сок
	1/3 чаша + 3 с.л. сироп от агаве (захарен сироп)
	парченце пресен джинджифил, нарязано на дребно
	1/2 ч.л. морска сол
	1 с.л. чист ванилов екстракт и семенцата от половин шушулка ванилия (останалата половина запазете за топинга)
	1 чаша накълцани моркови
	1/2 чаша + 1 с.л. кокосово масло (загрято до течно състояние)
	Карамел:
	4 меки фурми
	3 с.л. бадемово масло
	1/4 чаша + 2 с.л. сироп от агаве (захарен сироп)
	1 ч.л. кленов екстракт
	1/8 ч.л. морска сол
	1 1/2 с.л. филтрирана вода, ако е необходимо
	шам-фъстък за украса
	 
	За да направите опционалната морковена украса, нарежете морковите на много тънко по диагонал и ги залейте с малко сироп от агаве. Изсушете ги в плоска тавичка на много слаба фурна, докато станат хрупкави. Извадете ги от тавичката и ги поръсете с малко морска сол. Заделете настрана.
	Намазнете леко 4 малки форми с подвижно дъно (с диаметър около 10-тина сантиметра) с кокосово масло. За да приготвите коричката, смелете шам-фъстъка с морската сол в кухненски робот или блендер, докато се образуват фини трохи, след това добавете фурмите и продължете със смилането, докато сместа заприлича на тесто, като я смачкате между пръстите си. Притиснете плътно получената коричка по дъното на приготвените формички и оставете настрана.
	За пълнежа: отцедете кашуто и го смесете с кокосовата вода, лимоновия сок, сиропа от агаве, джинджифила, морската сол, ванилията и морковите в кухненски робот, разбивайте, докато сместа стане гладка и кремообразна. Бавно добавяйте мазнината, докато разбивате, докато се усвои напълно от сместа. Извадете пълнежа от купата на робота и я прецедете през ситна цедка (опционално). За да сглобите чийз-кексчетата, излейте плънката върху коричките, след това сложете във фризер, докато се стегне плънката (4-6 часа), а щом се стегне – прехвърлете в хладилника.
	За да приготвите карамела: смесете всички съставки в кухненския робот и разбивайте до гладка смес (добавете малко количество – 1-2 ч.л.) вода, ако е необходимо, за да добие карамелът течна консистенция. Поръсете мъничко от карамела върху всяко чийз-кексче и украсете с няколко резенчета хрупкави моркови и малко шам-фъстък. Съхранявайте в хладилник.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








