Суфле от риба

вход през zajenata.bg
Суфле от риба
admin
Добавена от: admin
5011
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


500 г риба (треска, бяла риба)
3-4 с.л. олио
3-4 до­мата
1 глава кромид лук
1 морков
1 с.л. (с връх) масло или марга­рин
1 с.л. (с връх) брашно
2-3 с.л. ситно нарязани подправки (копър, магданоз, майоран, естрагон)
2-3 с.л. настъргано сирене или кашкавал
сол
черен пипер
 

Загрейте олиото във форма за суфле. Отгоре подредете рибните филета и ги осолете, а между тях наредете резени от доматите, лука, морковите. Пъхнете в загрята фурна, за да се задуши рибата (около 20 минути). През това време запържете брашното в загрятото масло и разредете с вода (или още по-добре - рибен бульон). Добавете нарязаните подправки, както и сол и черен пипер на вкус. Получения сос изсипете върху задушената риба, а отгоре наръсете настърганото сирене (кашкавал). Пъхнете във фурната за още 10-тина минути. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft