6 с.л. масло
	6 с. л. брашно
	2 ч. ч. студено прясно мляко
	1 к. л. сол
	1 к. л. черен пипер
	5 големи яйца
	2 ч. ч. настъргано сирене грюер, едам или кашкавал
	3 с. л. нарязан пресен лук
	Фурната се загрява до 200°С. Шест формички за суфле или крем карамел се намазват добре с масло.
	Приготвя се сос бешамел, като маслото се разтопява в по-дълбок тиган. Прибавя се брашното и се разбърква 10 сек. с бъркалка. Прибавя се млякото наведнъж и се продължава да се бърка около 2 мин., докато сместа заври. Трябва да е гъста и гладка. Маха се от огъня и се подправя със сол и пипер. Охлажда се около 10 мин.
	През това време яйцата се разбиват добре с вилица. Към охладения сос се прибавят яйцата, сиренето и зеленият лук. Сместа се разпределя във формичките.
	Суфлето се пече 20-30 мин., докато добре се надигне и хубаво покафенее отгоре. Най-вкусно е, ако се сервира веднага.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








